Wysłany: Czw Cze 17, 2004 13:25 Temat postu: aleTEMPO Warszawa Park Skaryszewski, wtorki, czwartki, 18:30
Ponieważ biegamy ostatnio jakoś oddzielnie, to korzystając z propozycji Romka, postanowiłam nadać wspólną nazwę wirtualnych spotkań zarówno w Parku Skaryszewskim jak i na Gocławiu .
Mam nadzieję, że czasami uda nam się spotkać także w realu .
No i zaczynamy przygodę z biegajznami.pl. Początki są trudne (jak tu się kurcze poruszać?), ale w końcu nic nie przychodzi bez bólu .
Zapraszam .
Jola
Dopisek po latach:
Przyszło mi do głowy, że powinnam w tym miejscu wstawić linki do wszystkich poprzednich naszych wątków na bieganiu. W końcu tam jest cała historia grupy Park Skaryszewski Biega !
Jak tylko odwalę te katorżniczą robotę (czytaj: przewalę archiwalia) to wszystko tu będzie. W końcu zaczęliśmy wspólne bieganie w Parku Skaryszewskim w 2003 roku (oczywiście skład się trochę zmienia, choć człon pozostaje prawie w komplecie ).
Dopisek kolejny:
W dniu 6 listopada 2008 r. odbyło się Zebranie Założycielskie Aktywnego Stowarzyszenia Sportowego aleTEMPO. Członkowie założyciele to w przeważającej większości dotychczasowi zawodnicy Stowarzyszenia Park Skaryszewski, które zajęło drużynowo 3 miejsce w cyklu biegów GP Warszawy na Kabatach. Niekwestionowaną gwiazdą nowego klubu jest Joanna Schab, która na Kabatach w klasyfikacji generalnej kobiet zajęła drugie miejsce i zdobyła najwięcej punktów dla dotychczasowej drużyny SPS. Nie da się ukryć, że to panie miały szansę "zasilić" konto drużyny o największą ilość punktów ale nie tylko punkty są najważniejsze, choć fajnie jest gdy są . W czasie jednego sezonu startowego udało nam się wypracować doskonałą pozycję, którą w nowej formie organizacyjnej i pod wdzięczną nazwą aleTEMPO chcemy utrzymać a może w przyszłości nawet poprawić .
W chwili obecnej czeka nas dopracowanie wewnętrznych uregulowań w klubie jak też opracowanie planów na przyszłość.
W najbliższym Biegu Niepodległości startujemy już pod nową nazwą.
Do zobaczenia na trasie!
Kolejny dopisek:
Teraz już mamy osobowość prawną !
Aktywne Towarzystwo Sportowe aleTEMPO!!!!
Ostatnio zmieniony przez Ojla dnia Czw Paź 15, 2009 11:46, w całości zmieniany 21 razy
Nie czuję się wywrotowcem (może wywrotką ). Serio leży mi na sercu witryna z prawdziwego zdarzenia. Widocznie w Polsce obowiązuje taka konstrukcja, że bez rebelii nic się nie osiągnie. Czas pokaże. Podkreślam jeszcze raz. To nie chęć skłócenia a podniesienia jakości i co tu dużo ukrywać, chciałabym, żeby witryna biegowa była najlepsza z tych które znam.
Jola
No dobrze, pobrykaliśmy sobie po forum, a teraz czas przejść do konkretów. Wyszedł mi dzisiaj całkiem niechcący bieg z narastającą prędkością amiało być odwrotnie - stałe tętno. Nie wiem, może to te czarne chmury tak mnie pogoniły?
Jola
Dołączył: 17 Cze 2004 Posty: 3191 Skąd: stąd, gdzie wszyscy: z brzucha
Wysłany: Czw Cze 17, 2004 22:38 Temat postu:
Hehe, mnie cały czas tak wychodzi, choć staram się nie przekraczać HR/tempa progowego - zawsze przynajmniej ostatnie 1.5 mam zwyczaj pobiec szybciej. Mam w pamięci chyba większe szybkości. Nie mogę się doczekać, kiedy dojdę do swojej dawnej formy. Choć wygląda na razie obiecująco - z dzisiejszego dnia wychodzi, że mi brak jeszcze jakichś 0.15min/km.
Ale mi w sumie na żadnym wyniku nie zalezy, więc mogę się powygłupiać.
Niemniej jednak bieg stałym tempem to konieczna umiejętność - wyszło Ci tak Ojla czy świadomie?
No właśnie wyszło, bo nie planowałam . A Ty widzę nadal nie chcesz nigdzie startować! Może skusi Cię chociaż kameralna impreza klubowa? Ja w każdym bądź razie będę wtedy w Warszawie. W przyszłym tygodniu pogadamy, bo dzisiaj znowu mam szkolenie a po południu gnam do puszczy (w sobotę wypada mi zrobić ze 20km - jak te cholerne komary się nie wyniosły to mogę tempa nie wytrzymać ).
Pozdrawiam.
Jola
Wysłany: Pią Cze 18, 2004 20:15 Temat postu:
nie chcę nigdzie startowac i musze przyznac, ze sam jestem zaskoczony jak mi z tym dobrze ; myślę, że się to nie zmieni dopóki na będę miał znacząco lepszej formy niż w tamtym roku; poza tym ile jest imprez z dobrze oznaczoną trasą co 1km
a w biegu w puszczy pewnie sprawdziloby sie BNP - im jest sie bardziej spoconym, tym pewnie trzeba bardziej uciekac
Za tydzien sie pewnie wybiore - ale bardziej mnie kusi samo spotkanie niz bieg. W moim planie treningowym nie ma zadnych elementow pod katem takiego biegu, choc w ramach eksperymentu moge sprawdzic, jak moj organizm dziala przy puslie 165
Wysłany: Sob Cze 19, 2004 12:48 Temat postu:
w ramach naszego dziennika grupowego, zanotuję spostrzeżenie, że dzisiaj (w sobotę) rano (tzn. ok 8.00) były jakieś tłumy biegających - dzięki, że jeszcze nikt nie odkrył mojej trasy, by musiałbym chyba zacząć wstawać wcześniej
Pouczające było dla mnie obserwowanie jednej osoby (m.in w kontekście uwag JS). Zupełny brak pracy ramion - tak, że siłą rzeczy,dla zbalansowania, chodziła cała górna część ciała - miało się wrażenie, że więcej ją kosztowała praca góry niż sam bieg. Jakoś nieodważyłem się jednak zwrócić uwagi - co byście zrobili na moim miejscu lub jak zareagowali na taką uwagę?
Sorki java, że dopiero dzisiaj się odzywam, ale po powrocie z działki najpierw długo nie mogłam dostać się do komputera (latorośl mecze rozgrywała) a potem zdążyłam tylko opisać moją sobotnią przygodę i zrobiło się późno.
Mam trochę roboty, odezwę się później. _________________ Pozdrawiam, Jola
No to się odzywam . A w sobotę to o której były te tłumy w parku? Zaczynam powoli do niego tęsknić. Ten tydzień mam jednak dosyć napięty i chyba pozostanę na Gocławiu. _________________ Pozdrawiam, Jola
A może dzisiaj ktoś miałby ochotę pobiegać w parku? Mogłabym się stawić na 18:30 lub 19-tą. W planie mam WB2, więc jak ktoś chce potruchtać to zapraszam . _________________ Pozdrawiam, Jola
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Idź do strony 1, 2, 3 ... 1092, 1093, 1094Następny
Strona 1 z 1094