| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
entre Niezły ze mnie gaduła

|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 21:01 Temat postu: Z drugiej strony obiektywu... |
|
|
Byliście wspaniali. W dołku mnie ściskało z żalu, że nie biegnę z Wami. Mam jednak cichą nadzieję, że za rok, po kilkuletniej przerwie, znów będę po tej samej stronie obiektywu, co Wy
A póki co dzielę się tym, co zarejestrował mój aparat:
http://team.entre.pl/index.php?str=foto&show=126&foto=12702#fot _________________ entre
KS ENTRE.PL Team
Ostatnio zmieniony przez entre dnia Wto Wrz 30, 2008 21:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
filold Lubię sobie pogadać

|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 21:15 Temat postu: |
|
|
Udało mi się znaleźć na moście świętokrzyskim:) Super zdjęcia! _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Arti Maniac

|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 21:32 Temat postu: |
|
|
Właśnie oglądam, REWELA FOTY ! _________________ Bieganie jest tym co kocham najbardziej,jest dla mnie powietrzem w moichpłucach,krwiąpłynącą w żyłach,dawkąendorfin,źródłem szczęścia icelem samymwsobie.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pietro Chcę z Wami pogadać!
|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 21:53 Temat postu: |
|
|
| To najładniejsze foty z MW jakie widziałem - graty!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sahib Bywa, że się odezwę

|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 21:54 Temat postu: |
|
|
| Genialne zdjecia!!! Dziekuje za wspanialy portret! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
erem Czasami pogadam

|
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 09:38 Temat postu: |
|
|
| Wow, czad foty! Robiłeś zdjęcia jadąc rowerem? |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 11:12 Temat postu: |
|
|
| Borch napisał(a): | | Wow, czad foty! Robiłeś zdjęcia jadąc rowerem? |
Niektóre z prezentowanych zdjęć faktycznie zrobiłem podczas jazdy na rowerze. Początkowo aparat mialem zamocowany do przedniego amortyzatora, później do kierownicy. Kilka zdjęć wykonałem "z ręki". _________________ entre
KS ENTRE.PL Team |
|
| Powrót do góry |
|
 |
remi3 Niezły ze mnie gaduła

|
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 19:41 Temat postu: |
|
|
Jedne z najlepszych zdjęć biegowych jakie widziałem w życiu. Jakim aparatem były robione i czy dużo jest w tym obróbki? Bo efekt sesji naprawde nadzwyczajny!!! _________________
Debiut maratoński za mną - I Maraton Karkonoski 5:47:17...
II "Maraton" Karkonoski - złamana trójka
Next start - Koral Maraton |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jacek z Komadzyna Chcę z Wami pogadać!

|
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 20:49 Temat postu: |
|
|
Przepięne zdjęcia, jakość, kolor. No i artystyczne ujecie, fantastycznie oddaje niesamowitą atmosferę biegu maratońskiego.
Uznanie dla autora fotografii. _________________ Biegam od jesieni 2007 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
erem Czasami pogadam

|
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 21:02 Temat postu: |
|
|
| Jak dla mnie zdjęcia do jakiegoś kalendarza. A te ujęcia znad asfaltu w ruchu super. Do kalendarza rowerowego też super. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
krokomierz Maniac

|
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 21:23 Temat postu: |
|
|
Będąc wielkim zwolennikiem współudziału rowerzystów w maratonie zrugałem w trakcie biegu rowerzystę. Pech chciał, że był to autor tych zdjęć. Patrząc na te zdjęcia jeszcze raz bardzo przepraszam. _________________ "Przy swobodnym opróżnianiu otworzyć właz, inaczej niebezpieczeństwo próżni" - Feldbinder 2006
Bieganie jest bez sensu, może co najwyżej służyć jako element wieloboju. Po co się tak katujecie? - Fil - 2010 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jarema Mikaelek

|
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 21:36 Temat postu: |
|
|
Patrząc w oczy niektórych zawodników, dziwię się, że autor zdjęć cieszy się nadal dobrym zdrowiem  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mał-Gosia Czasami pogadam

|
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 22:24 Temat postu: |
|
|
Głęboki ukłon w stronę autora fotek Długa droga przede mną, a i tak pewnie nie osiągnę nawet połowy tej techniki... Chyba, że się podzielisz minimum wiedzy:jaki sprzęt??? Takie pytanie już tu padło. Proszę  _________________ bo tylko żyć to za mało... |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 16:25 Temat postu: |
|
|
Zażenowany jestem tak znaczną ilością komplementów. Dziękuję za miłe słowa. Może kiedyś uda mi się zbliżyć jakością zdjęć do prezentowanych tu opini
| remi3 napisał(a): | | (...) Jakim aparatem były robione i czy dużo jest w tym obróbki? Bo efekt sesji naprawde nadzwyczajny!!! |
Canon 40D + szkła 10-20 EF-S i 70-300 EF.
Obróba w PS sprowadziła się w zasadzie do przycięcia kadru, wyostrzenia i korekcji światła. W przypadku kilku zdjęć dodatkowo posłużyłem się wtyczką Neat Image.
| krokomierz napisał(a): | | Będąc wielkim zwolennikiem współudziału rowerzystów w maratonie zrugałem w trakcie biegu rowerzystę. Pech chciał, że był to autor tych zdjęć. Patrząc na te zdjęcia jeszcze raz bardzo przepraszam. |
A ja Krokomierzu obiecuję, że następnym razem będę Cię objeżdżać duuużym łukiem. Tak na wszelki wypadek
| Mał-Gosia napisał(a): | Głęboki ukłon w stronę autora fotek Długa droga przede mną, a i tak pewnie nie osiągnę nawet połowy tej techniki... Chyba, że się podzielisz minimum wiedzy:jaki sprzęt??? Takie pytanie już tu padło. Proszę  |
Mał-Gosiu, Ty też pokazałaś dużo dobrych zdjęć. Jesteś na dobrej drodze do sukcesu Zwróć może jedynie więcej uwagi na prawidłowy wybór kadru.
O sprzęcie napisałem powyżej. Cóż jeszcze mogę dodać....
Zawsze byłem zwolennikiem dowolności w wyborze technik kształtujących obraz, również tych czysto cyfrowych uzyskiwanych za pomocą programów graficznych. Bawiły i bawią mnie nadal eksperymenty w PS.
Od pewnego jednak czasu zaczynam coraz bardziej doceniać walory twórcze podstawowego narzędzia fotografa, czyli aparatu. To co powiem, jest trywialne, ale w samej rzeczy, kluczem do uzyskania interesujących zdjęć, jest właściwy każdej scenie dobór odpowiedniego czasu, przysłony i ogniskowej. Do tego szczypta eksperymentu, jak choćby zamocowanie aparatu do rowerowego amortyzatora.
Wykonując zdjęcie mamy co najmniej kilka możliwości ustawienia czasu i przysłony dających poprawne naświetlenie kadru, ale z reguły tylko jedna z tych kombinacji jest kreatywna. Wybór należy do nas. _________________ entre
KS ENTRE.PL Team |
|
| Powrót do góry |
|
 |
_Marko_ Czasami pogadam

|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 17:41 Temat postu: |
|
|
Cała seria rewelacyjna. Gratuluję i zazdroszczę oka i kunsztu. _________________ 2008 - wysyp życiówek:
10 km - 00:40:12 (Jastrowie)
15 km - 01:01:54 (Kołobrzeg)
21,97 km - 01:28:16 (Piła)
42,195km - 03:09:12 (Warszawa) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|