| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
pizmak Bywa, że się odezwę

|
Wysłany: Sro Maj 07, 2008 16:27 Temat postu: Trening z Jerzym Skarżyńskim! |
|
|
Serdecznie zapraszam wszystkich biegaczy, amatorów biegania, maratończyków i entuzjastów biegania na:
Trening z Jerzym Skarżyńskim!
Impreza odbędzie się w Warszawie w najbliższą niedzielę, 11. maja.
W programi między innymi:
- Wykład Jerzego Skarżyńskiego - temat: kontrola treningu i środki treningowe, praktyczne wykorzystanie zjawiska superkompensacji.
- Trening biegowy poprowadzony przez Jerzego Skarżyńskiego
- Oficjalna polska premiera Garmin Forerunner 405!
Udział w imprezie jest rzecz jasna bezpłatny.
Serdecznie zapraszam!
Gdzie i kiedy?
Warszawa, 11. maja 2008, godzina 11:00
Instytut Sportu, Sala Konferencyjna
ul. Trylogii 2/16
Wejście od Dzierżoniowskiej _________________ Garmin Prowadzi |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ryszard N. Mikaelek

|
Wysłany: Czw Maj 08, 2008 23:42 Temat postu: |
|
|
| Ciekawy jestem czy można tam będzie zakupić ten pulsometr. Jeżeli chodzi zaś o test-prezentacje to wole opinie kolegów z forum. On są skarbnicą wiedzy wszelakiej. Co ważne, robią to bezinteresownie i w tym ich siła. A tak na marginesie to Pan Jerzy jakiś czas temu promował TIMEXA. Ale wiadomo, Garmin prowadzi a tamci stoją w miejscu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
entre Niezły ze mnie gaduła

|
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 10:21 Temat postu: |
|
|
Spotkanie odbyło się zgodnie z planem. Pogoda dopisała, grupa spragnionych wiedzy biegaczy też. Jerzy Skarżyński, jak zwykle w takich sytuacjach zaprezentował profesjonalizm w najlepszym wydaniu. Wykład był interesujący, a zajęcia w terenie usatysfakcjonowały, mam nadzieję, nawet stare biegowe wygi. Na wysokości zadania stanął również zespół Be Active w składzie: Ruda i Jaszczurek prezentując nowoczesne techniki stretching'u.
Całość uatrakcyjniła prezentacja nowego modelu Forerunner'a model 405. Zainteresowani mogli przetestować sprzęt w terenie. Na pytania odpowiedzi udzielał przedstawiciel Garmin Polska Paweł Steinke.
Spotkaniu towarzyszył fotoreporter, który uwiecznił m.in. takie obrazki:
Nowa technika oczekiwania biegacza na środek komunikacji miejskiej
Biegać każdy może
Wszystkie zdjęcia w galerii ENTRE.PL Team
http://team.entre.pl/index.php?str=foto&show=114&nx=11160 _________________ entre
KS ENTRE.PL Team |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grene Czasami pogadam

|
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 10:52 Temat postu: |
|
|
Dziki organizatorom jak trenerowi Jerzemu Skarżyńskiemu za fajna imprezę!
Część wykładowa (o trenowaniu jak i prezentacja 405) jak i zajęcia w terenie (trening i pokaz poprawnego rozciągania) była pouczająca.
Da mnie całkowitą nowością były mi. informacje o rozgrzewce kolan, kostki jak i szyi - NIE należy robić krążenia, gdyż może doprowadzić to do kontuzji
Pozdrawiam,Grene |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piteraus Bywa, że się odezwę
|
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 15:19 Temat postu: |
|
|
| Niestety nie mogłem być na wykładzie i treningu. A jaka była propozycja zamiast krążeń, jeśli można wiedzieć? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wojtek Mikaelek

|
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 15:36 Temat postu: |
|
|
| Na autobus 181 trzeba czekac baaardzo dlugo |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grene Czasami pogadam

|
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 15:51 Temat postu: |
|
|
| Piteraus napisał(a): | | Niestety nie mogłem być na wykładzie i treningu. A jaka była propozycja zamiast krążeń, jeśli można wiedzieć? |
Stawy powinny być rozgrzewane w płaszczyznach, w których pracują |
|
| Powrót do góry |
|
 |
runny Lubię sobie pogadać

|
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 09:55 Temat postu: |
|
|
To nie był tylko wykład/prezentacja - można było wypożyczyć 405 i z nim pobiegać... Dla mnie "bajer" p.t. pierścień dotykowy (na pierwszy raz) był trochę "zbyt czuły na dotyk" - reagował na dotyk planowany i przypadkowy, obsługa podczas biegu może sprawiać kłopot. Na pewno mniejsze niż 305 gabaryty są jego mocną stroną, ale przez to bateria jest słabsza i ekran wyświetlacza - mniejszy. _________________ No comments
ERA Running Team |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cinek2030 Lubię sobie pogadać

|
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 11:41 Temat postu: |
|
|
| runny napisał(a): | | Na pewno mniejsze niż 305 gabaryty są jego mocną stroną, ale przez to bateria jest słabsza i ekran wyświetlacza - mniejszy. |
No właśnie - coś za coś. Do tego należy dodać 3 (zamiast 4 w 305) pola wartości możliwe do wyświetlenia na jednym ekranie oraz brak wyświetlania mapy i wgrywania, bądź definiowania tras (w 305 można zapisać do 50 tras /routes/; nie mylić z courses). Zdefiniowanie trasy i wyświetlanie mapy to bardzo fajna cecha, którą wykorzystuję np. podczas biegania w nieznanym lesie.
Brak tych cech w 405 to moim zdaniem poważny krok w tył - tylko po to, by urządzenie było mniejsze i przypominało normalny zegarek. A do wielkości 305 idzie się bardzo szybko przyzwyczaić. W końcu nie nosi się tego przez cały dzień, a tylko podczas biegania. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
_sly_ Bywa, że się odezwę

|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 09:53 Temat postu: |
|
|
[quote="Cinek2030"]
np. podczas biegania w nieznanym lesie.
quote]
Słyzałem że urządzenia oparte na GPS tracą czasem zasięg podczas biegania w lesie - czy to prawda? _________________
"Reise, reise, Seemann reise
Jeder tut's auf seine Weise" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cinek2030 Lubię sobie pogadać

|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 10:17 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Słyzałem że urządzenia oparte na GPS tracą czasem zasięg podczas biegania w lesie - czy to prawda? |
Nowsze Garminy (205, 305, 405) mają bardzo czuły odbiornik GPS SiRFstarIII. Zdarza się, że dość długo łapie sygnał, ale jak już złapie, to nie puści Nie zdarzyło mi się, by stracił gdziekolwiek (las, mosty, krótkie tunele itp.) Działa nawet w mieszkaniu blisko okna. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 10:35 Temat postu: Trenuj z Jerzym Skarżyńskim - druga edycja! |
|
|
No i kolejna dobra wiadomość .
7 czerwca o godzinie 11:00 na poznańskiej Malcie odbędzie się kolejny "Trening z Jerzym Skarżyńskim".
W programie między innymi:
- wykład dotyczący przygotowania do Poznań Maratonu oraz treningu biegowego (budynki POSIR na Malcie)
- prezentacja urządzeń Garmin
- trening biegowy prowadzony przez Jerzego Skarżyńskiego
- możliwosć przetestowania urządzeń Garmin Forerunner 305 oraz NOWEGO Garmin Forerunner 405 podczas treningu
Oraz specjalna niespodzianka dla wszystkich uczestników - konkurs w którym główną nagrodą będzie Garmin Forerunner 405!
Zapraszamy wszystkich biegaczy, Maniac'ów i każdego, kto interesuje się bieganiem i sprzętem Garmin.
Do zobaczenia na Malcie! _________________ Garmin Prowadzi |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Golem Czasami pogadam
|
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 22:40 Temat postu: |
|
|
A kiedy w Łodzi  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
robin Niezły ze mnie gaduła

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Cze 06, 2008 10:47 Temat postu: |
|
|
Najbliższa edycja jak widać w najbliższą sobotę w Poznaniu, ale nie wykluczam, że zawitamy i do Łodzi:). Będę umieszczał informacje dotyczące planowanych terminów kolejnych imprez i miast w których będą one miały miejsce.
Niezdecydowanym przypominam, że w Poznaniu będzie do wygrania Garmin Forerunner 405! _________________ Garmin Prowadzi |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|