| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Bil Bywa, że się odezwę
|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 17:35 Temat postu: "Spirit of the Marathon" wkrótce premiera! |
|
|
Przed chwilą natrafiłem na zwiastun filmu, który chyba każdy biegacz musi obejrzeć. To "Spirit of the Marathon"
Film ma premierę 5 pażdziernika w Chicago.
Ciekawe czy istnieje szansa, że byłby dystrybuowany także w polskich kinach. Zapewne niewielka.
Jest to pełnometrażowy dokument ukazujący esencję, dramaturgię i unikatowość spektaklu jakim jest bieg maratoński.
Sledzimy losy 5 biegaczy- 3 amatorów i 2 wyczynowców- ich przygotowania i wreszcie start w chicagowskim maratonie.
Link do zwiastuna na youtube: http://pl.youtube.com/watch?v=-8XSit8XyeM&mode=related&search=
Strona filmu: www.marathonmovie.com _________________ "Jeśli chcesz pobiegać - pobiegnij na milę.
Jeśli chcesz doświadczyć innego życia - wystartuj w maratonie." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wojtek Mikaelek

|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 18:07 Temat postu: |
|
|
| Crescendo zlozone z muzyki i dynamiki obrazow okolo 6 minuty jest porywajace ! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kicek Czasami pogadam

|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 18:47 Temat postu: |
|
|
Dość dawno widziałem ten zwiastun Nie sądze żeby ten film przyjął sie w polskich kinach... na pewno poszli by na niego ludzie którzy biegają a w Polsce nie ma ich tylu zeby kina zaczeły wykupywać ten film... Jestem pewien ze ten film nie zostanie u nas wyświetlony... Nooo prawie pewien  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mesz78 Niezły ze mnie gaduła

|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 08:08 Temat postu: |
|
|
| kicek napisał(a): | | Nie sądze żeby ten film przyjął sie w polskich kinach... |
To dobrze. Będzie szybciej na DVD  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bebej Spróbuj mnie przegadać!

|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 08:49 Temat postu: |
|
|
Potrzebne sa takie filmy. One wpływają na wyobraźnie i dodają motywacji.
W wojsku są płomienne przemówienia zagrzewajace do walki i wpływajace na morale - biegacze tez musza pielegnowac swoja psychikę.
Biegi maratonskie to nie jest zabawa. _________________ buty Asics 2110, pulsometr Polar rs200sd |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Conrad Lubię sobie pogadać

Dołączył: 22 Sty 2007 Posty: 644 Skąd: Warszawa - Park Skaryszewski, Las Kabacki
|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 09:50 Temat postu: |
|
|
| kicek napisał(a): | Dość dawno widziałem ten zwiastun Nie sądze żeby ten film przyjął sie w polskich kinach... |
W kinach multipleksach na pewno nie! , ale sa jeszcze kina studyjne, kto wie ... moze ktorys sie pokusi i wyswietli. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Arti Maniac

|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 09:53 Temat postu: |
|
|
Ale na DVD spokojnie będzie Więc tak czy siak obejrzymy  _________________ Bieganie jest tym co kocham najbardziej,jest dla mnie powietrzem w moichpłucach,krwiąpłynącą w żyłach,dawkąendorfin,źródłem szczęścia icelem samymwsobie.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
robin Niezły ze mnie gaduła

|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 09:54 Temat postu: |
|
|
Oglądałem ten zwiastun dość dawno nie wiedząc, że4 jest to tylko zapowiedź filmu. W kinach (nawet tych małych) raczej się nie spodziewam, że będzie wyświetlany. Więc choćbym miał zabawić się w pirata i zassać ten film z torrenta to zrobie to. Może nie będzie takiej potrzeby i ukaże się na dvd?
W każdym razie zapowiada się bardzo fajnie. _________________ nie bądź sknerą, podziel się nerą
Profil |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaaskaa_b Czasami pogadam

|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 09:55 Temat postu: |
|
|
Dajcie znać jak ktoś przyuważy na dvd, bo mnie ciarki przeszły jak obejrzałam zwiastun i sie nie mogę doczekać, by obejrzeć filmik ajaj _________________ Don't judge the ones who try and fail
Judge the ones who fail to try |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Arti Maniac

|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 10:07 Temat postu: |
|
|
Fabuła wydaje się być niesamowita  _________________ Bieganie jest tym co kocham najbardziej,jest dla mnie powietrzem w moichpłucach,krwiąpłynącą w żyłach,dawkąendorfin,źródłem szczęścia icelem samymwsobie.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 10:17 Temat postu: |
|
|
| Arti napisał(a): | Fabuła wydaje się być niesamowita  |
Dokładnie. Mnie najbardziej interesuje wątek trójki amatorów. _________________ nie bądź sknerą, podziel się nerą
Profil |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aussie Czasami pogadam

|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 10:56 Temat postu: |
|
|
Rzeczywiście, ciarki przechodzą, jak się to ogląda. Zwłaszcza oddziaływuje to na wyobraźnię takich ludzi jak ja, którzy są na początku swojej przygody z bieganiem i debiut w maratonie jeszcze przed nimi. _________________ Mój profil na MP
KB Arturówek Łódź |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiska Czasami pogadam
|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 12:12 Temat postu: |
|
|
Ciarki i to jakie po tym zwiastunie! I oko się zaszkliło! Nie mogę się doczekać _________________ Żyj tym uśmiechem, który Mona Liza ma,
żyj tym oddechem, który maratończyk zna.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 12:14 Temat postu: |
|
|
Odkopałem temat, bo dzisiaj mamy dzień premiery w US and A. Jeśli ktoś będzie miał okazję obejrzeć niech się podzieli swoimi wrażeniami.
Pozdrowionka! _________________ nie bądź sknerą, podziel się nerą
Profil |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Arti Maniac

|
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 12:24 Temat postu: |
|
|
| robin napisał(a): | Odkopałem temat, bo dzisiaj mamy dzień premiery w US and A. Jeśli ktoś będzie miał okazję obejrzeć niech się podzieli swoimi wrażeniami.
Pozdrowionka! |
Wow, może Wojtek?  _________________ Bieganie jest tym co kocham najbardziej,jest dla mnie powietrzem w moichpłucach,krwiąpłynącą w żyłach,dawkąendorfin,źródłem szczęścia icelem samymwsobie.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|