FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
II. Limanowa Forrest, 3-4 lipca 2010 (sobota-niedziela)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu       Forum biegajznami.pl Strona Główna -> Imprezy krajowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Rapacinho
Niezły ze mnie gaduła

PostWysłany: Pon Lis 02, 2009 20:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja trzymam się zasady że głosuję na biegi w których brałem udział, albo na których byłem jako kibic i mogłem zobaczyć jak wyglądało to od strony organizacyjnej. Na bieg w Limanowej chętnie oddałbym swój głos, słyszałem że bieg był bardzo fajny, ale niestety w tym rok mnie tam nie było. Tak więc będę trzymał się tego co sobie założyłem, a na bieg w Limanowej liczę że będę mógł zagłosować za rok Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  

Tusik
Lubię sobie pogadać

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 00:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Za rok już nie będzie debiutu. Very Happy

Ryszardzie, napisał Ci o tym Gudos, więc nie będę tłumaczył...

Pozdawiam. Smile

Ryszard N.
Mikaelek

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 00:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gudos napisał(a):
Ryszard N. napisał(a):
Tusik, rozumiem że prośbę swoją kierujesz do osób które BRAŁY UDZIAŁ W BIEGU. W innym razie było by to zwykłe oszustwo a tego byś oczywiście nie chciał.

Ryszard, myślę, że niekoniecznie, bo na tym polega głosowanie na mp.
Pisze o tym sam organizator głosowania Michał Walczewski:
Cytat:
Apelujemy oczywiście do wszystkich osób biorących udział w głosowaniu - chodzi nam o możliwie rzetelne wybory, dlatego też proszę nie kierować się jako jedynym kryterium tym, czy osobiście było się na danej imprezie. Jakość zawodów nie zależy wszak od frekwencji. Jednocześnie w każdym przypadku należy pamiętać, że wielkość przedsięwzięcia też ma znaczenie - złożoność organizacyjna zawodów na 200 osób jest znacząco inna niż na dwa tysiące.
W oddawaniu głosów dopuszczamy, wręcz polecamy, kierowanie się opiniami swoich znajomych - wszak nie każdy z nas miał możliwość uczestnictwa w każdej z nominowanych imprez!

Dla mnie te zasady są nie zrozumiałe i w zasadzie nie mam pojęcia czemu to ma służyć. Równie bzdurny jest system oceny biegów. Wazeliny w tym tyle że się robi jakoś dziwnie,...Oczywiście jest pewien odsetek biegaczy którzy w sposób konstruktywny potrafią ocenić imprezę z pożytkiem dla społeczności biegowej. Obecny system oceny nie posiada jasno zdefiniowanych kryteriów w związku z tym te oceny w moim przekonaniu nie są warte funta kłaków i nic pozytywnego nie wnoszą do sprawy. Powiem więcej, są wręcz szkodliwe i pewną klamrą spinają wokół sprawy towarzystwo wzajemnej adoracji.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  

Tusik
Lubię sobie pogadać

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 08:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Twój punkt widzenia - masz do tego prawo. Wink Nie wyciągaj jednak tak ciężkiej broni na organizatora głosowania, bo to nie jest prawda z tą "szkodliwością" czy z "wzajemną adoracją".

Tusik
Lubię sobie pogadać

PostWysłany: Nie Lis 08, 2009 01:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nowa książka o bieganiu ze zdjęciem z "Limanowa Forrest"

Miło mi poinformować, że znana trenerka w dziedzinie treningów indywidualnych - pani Eva Wosko-Conrads, w swojej nowo wydanej książce o bieganiu, pn. "Zacznij BIEGAĆ!" /Marsz, bieg, zawody, maraton/ wykorzystała zdjęcie ze startu z naszego biegu "Limanowa Forrest" na okładce swojej książki.

Fotka poniżej :=>

/foto: Kuba Toporkiewicz, Limanowa/

Tusik
Lubię sobie pogadać

PostWysłany: Pon Lis 09, 2009 00:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Debiut Organizacyjny Roku 2009 - dla LIMANOWA FORREST Exclamation

Po tygodniowym głosowaniu, które trwało na łamach portalu o tematyce biegowej "MaratonyPolskie.PL" od 1 do 8 listopada 2009 roku, wybierane były biegi sezonu 2009.

Kilka minut temu zostały ogłoszone wyniki... W głosowaniu udział wzięło 860 osób.

Konkurencja była bardzo mocna. Wśród nominowanych do "Debiutu Roku 2009" było 9 biegów:
- I. Maraton Karkonoski
- I. Silesia Marathon
- I. Półmaraton Bytomski
- I. Półmaraton Archeologiczny o Róg Wikinga
- I. Bieg Pustynny Pustynna 10
- I. Świdnicki Bieg Dekoria
- I. Bieg Częstochowski
- I. Bieg Unia na 5
- I. Limanowa Forrest

Najwięcej punktów zdobyły Karkonosze i Limanowa.

A zatem, tytuł: DEBIUT ORGANIZACYJNY ROKU 2009 powędruje do organizatorów: I. Maraton Karkonoski i I. Limanowa Forrest !! Smile Smile Smile

Gratulacje wszystkim współpracownikom za wspaniałą robotę na medal!!!

Uroczyste rozdanie certyfikatów odbędzie się podczas Konferencji Polskiego Stowarzyszenia Biegów w Jarosławcu (20-22 listopada 2009).

Ostatnio zmieniony przez Tusik dnia Wto Gru 08, 2009 19:02, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  

Tusik
Lubię sobie pogadać

PostWysłany: Wto Gru 08, 2009 19:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po otrzymaniu nagrody "Najlepszy DEBIUT ROKU 2009 w Polsce" - od serwisu biegowego: "MaratonyPolskie.PL", nasz Bieg Górski Anglosaski LIMANOWA FORREST otrzymał kolejny tytuł...

Został nagrodzony jako NAJLEPSZY BIEG GÓRSKI odznaką
"Brązowa Kozica 2009" - od portalu: "Biegi Górskie.PL".

Z wielką przyjemnością informuję, że w uzasadnieniu napisano:

"Dla uhonorowania świetnej organizacji, wspaniałego klimatu imprezy i trudu wniesionego przez organizatorów w przygotowania zawodów na najwyższym poziomie".

Już teraz zapraszam na: II. LIMANOWA FORREST, który obędzie się w dniach 3-4 lipca 2010 (sobota-niedziela). Jednocześnie, GRATULUJĘ wszystkim, którzy nas wsparli - szczególnie współorganizatorom, Urzędowi Miasta, Urzędowi Gminy i Starostwu Powiatowemu oraz sponsorom.

Jednocześnie proszę w/w urzędy oraz potencjalnych współorganizatorów i sponsorów o dużo większe wsparcie finansowo-materialne na drugiej edycji, bowiem impreza zapowiada się bardzo duża! Zjedzie do nas cała Polska biegaczy ulicznych i górskich - jesteśmy teraz bardzo znani. Liczba chętnych zawodników moze dojść nawet do ponad 1000. Jeśli zrobimy Z TEGO POWODU limit startujących zawodników, to liczba 500 zawodników będzie również WIELKIM PRZEDSIĘWZIĘCIEM ORGANIZATORSKIM!

Jeszcze raz, dziękuję bardzo za pomoc - wszystkim!... począwszu od wolontariuszy i kibiców, po sponsorów i współorganizatorów oraz głosujących na nasz bieg włącznie! Exclamation

Mateusz Wroński - Tusik

Biker
Czasami pogadam

PostWysłany: Wto Gru 08, 2009 19:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tusik gratki,postaram się tam zawitać w 2010.

Tusik
Lubię sobie pogadać

PostWysłany: Sro Gru 09, 2009 16:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Biker napisał(a):
Tusik gratki, postaram się tam zawitać w 2010.

Witaj Mabole!

- liczę bardzo na koleżanki i kolegów z Teamu. Wink Mam zamiar zrobić coś w rodzaju mistrzostw Teamu. Twisted Evil

btw:

Gdyby czasem jakaś grupa chciała zrobić sobie swoje mistrzostwa podczas "II. Limanowa Forrest", to jestem jak najbardziej otwarty na propozycje! Smile Smile Smile

Ostatnio zmieniony przez Tusik dnia Sro Gru 09, 2009 16:30, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  

Machnaś
Lubię sobie pogadać

PostWysłany: Sro Gru 09, 2009 16:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak pisałem wcześniej z okolic Warszawy ruszy do Was 4-5 osób z nowej grupki biegowej - Grupa Biegowa CHTMO. I mam pytanie gdzie najlepiej rezerwować sobie nocleg z soboty na niedzielę? Czy "miejscowi" coś polecą gościom Wink??

Tusik
Lubię sobie pogadać

PostWysłany: Sro Gru 09, 2009 16:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Machnaś napisał(a):
Jak pisałem wcześniej z okolic Warszawy ruszy do Was 4-5 osób z nowej grupki biegowej - Grupa Biegowa CHTMO. I mam pytanie gdzie najlepiej rezerwować sobie nocleg z soboty na niedzielę? Czy "miejscowi" coś polecą gościom Wink??

- tak, gdy pojawi się Regulamin - myślę, że jeszcze tej zimy... Wink tam napiszę o noclegach, które będą mieścić się w centrum Limanowej. A gdyby ktoś chciałby za darmo, to będą w szkole (na własnym śpiworze i karimacie) - co więcej: w szkole będzie można skorzystać z noclegu za darmo! Exclamation - to jedyna okazja, zwłaszcza dla biegaczy z daleka na dłuższy i tani pobyt i... wystartować w 2 biegach, bowiem w sobotę będzie kameralny, towarzystki półmaraton! Smile Na drugi dzień, w niedzielę, oczywiście bieg główny. Zachęcam! Exclamation Wink

Tusik
Lubię sobie pogadać

PostWysłany: Sro Sty 06, 2010 02:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kolejny sukces!

Po 2 certyfikatach za DEBIUT ROKU 2009 (od: MaratonyPolskie.PL) i NAJLEPSZY BIEG GÓRSKI - "Brązowa Kozica" (od: BiegiGórskie.PL) - tym razem zostaliśmy docenieni przez Miasto Limanowa:

Nasz: "I Międzynarodowy Bieg Górski LIMANOWA FORREST" dostał tytuł IMPREZA ROKU 2009.

Tusik
Lubię sobie pogadać

PostWysłany: Wto Lut 09, 2010 03:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

NOCLEGI NA "II. LIMANOWA FORREST", 3-4 LIPCA 2010
(z soboty na niedzielę - oraz w inne wybrane dni...)

1.
Pokoje z soboty na niedzielę 3-4 lipca 2010 roku:
Internat - Zespołu Szkół Technicznych i Ogólnokształcących
im. Jana Pawła II, 34-600 Limanowa, ul. Zygmunta Augusta 8 (ulica na której mieszkam)
tel/fax: (018)3372602
Internat ten dysponuje 90 miejscami w większości 4-osobowych pokojach.
- koszt od 1 osoby to: 17 zł. za dobę.
- łazienka i prysznice na korytarzu (ciepła woda)
- wyżywienie: możliwość wykupienia na miejscu na stołówce Internatu dowolnego posiłku (niedrogo)
- za miesiąc uruchomię zapisy internetowe (oraz nową stronę internetową!) i tam w zapisach będzie można zaznaczyć nocleg w Internacie na jak długo i na kiedy.
- wstępnie wynająłem cały Internat: czyli na 90 osób... zatem przyjeżdżajcie i zapełniajcie pokoje!!!

2. Pokoje z soboty na niedzielę 3-4 lipca 2010 roku:
Sala gimnastyczna - Zespołu Szkół Samorządowych nr 1 w Limanowej
34-600 Limanowa, ul. Marii Konopnickiej 4 jest (to Szkoła w samym centrum Limanowej, w której będzie mieścić się siedziba biura zawodów dn. 3-4 lipca br. oraz prysznice i szatnia po biegu, posiłek po biegu, depozyt, itp. – tuż przy Starcie i Mecie).
- UWAGA! Bardzo dobra wiadomość: będzie można w tej Szkole spać za darmo aż 3 noce! (z piątku na sobotę, z soboty na niedzielę, z niedzieli na poniedziałek, w dniach: 2-5 lipca br.)
- spanie na własnych karimatach i we własnych śpiworach na podłodze
- za darmo
- 2 łazienki i prysznice na korytarzu (ciepła woda)
- wyżywienie: we własnym zakresie – 50 metrów od Szkoły bar „Jackówka” (który zrobi nam pyszny „kapuśniak” po biegu w niedzielę).
- za miesiąc uruchomię zapisy internetowe (oraz nową stronę internetową!) i tam w zapisach będzie można zaznaczyć nocleg na jak długo i na kiedy (TO JEST TA SAMA SZKOŁA CO W ZESZŁYM ROKU!).

* obie szkoły oddalone od siebie 700 metrów!

"PASTA PARTY" ODBĘDZIE SIĘ (w sobotę - po sobotnim biegu!) W TEJ DRUGIEJ SZKOLE, GDZIE BĘDZIE MIEŚCIĆ SIĘ BIURO ZAWODÓW!!!... chyba że przyjedzie Was już sporo osób w piątek - na sobotni dłuższy bieg, to też wymyślimy coś do jedzenia jako piątkowe "pasta party"... Wink

Tusik
Lubię sobie pogadać

PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 10:49    Temat postu: KS Limanowa Forrest Odpowiedz z cytatem

KS Limanowa Forrest

Pragnę poinformować, że od wczoraj, zarówno organizatorzy II. LIMANOWA FORREST i innych organizowanych przez nas (lub wspieranych przez nas) imprez kulturalno-sportowych, jak i sami startujący zawodnicy na różnych zawodach - oficjalnie już reprezentujemy Klub Sportowy "Limanowa Forrest", który posiada osobowość prawną.

Cieszę się bardzo, że udało się nam założyć ten klub. Mam nadzieję, że nasze dalsze działania będą nadal szły w dobrym kierunku.

O naszych działaniach będę informował na bieżąco - cały czas pracujemy nad dopinaniem spraw organizacyjnych związanych z imprezą dla Was (LIMANOWA FORREST - 3-4 LIPCA), kochani sportowcy!

Tusik
Lubię sobie pogadać

PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 23:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oto króciutka, jednozdaniowa "preambuła" Statutu nowopowstałego Stowarzyszenia Kultury Fizycznej "Limanowa Forrest":

"Zachęceni sukcesem I Biegu Górskiego „Limanowa Forrest”, który został zorganizowany przez nieformalną grupę – zarówno aktywnych sportowców, jak i osób nie związanych bezpośrednio ze sportem, lecz popierających tego typu pozytywne inicjatywy aktywizujące wielu ludzi na różnych płaszczyznach, współpracujących ze sobą na zasadach równości i wzajemnego poszanowania, przy życzliwym wsparciu władz samorządowych, jednostek organizacyjnych, podmiotów gospodarczych i osób prywatnych, w głębokim przekonaniu, że można i trzeba bezinteresownie robić coś dobrego dla Mieszkańców naszego Regionu oraz jego rozwoju i promocji, postanawiamy sformalizować swoje działania przez powołanie do życia Stowarzyszenia."

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biegajznami.pl Strona Główna -> Imprezy krajowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Skocz do: