|
|
|

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Rapacinho Niezły ze mnie gaduła
|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 20:10 Temat postu: |
|
|
Ja trzymam się zasady że głosuję na biegi w których brałem udział, albo na których byłem jako kibic i mogłem zobaczyć jak wyglądało to od strony organizacyjnej. Na bieg w Limanowej chętnie oddałbym swój głos, słyszałem że bieg był bardzo fajny, ale niestety w tym rok mnie tam nie było. Tak więc będę trzymał się tego co sobie założyłem, a na bieg w Limanowej liczę że będę mógł zagłosować za rok  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tusik Lubię sobie pogadać

Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 826 Skąd: Limanowa - Beskid Wyspowy - Małopolska
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 00:21 Temat postu: |
|
|
Za rok już nie będzie debiutu.
Ryszardzie, napisał Ci o tym Gudos, więc nie będę tłumaczył...
Pozdawiam.  _________________ www.forrest.limanowa.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ryszard N. Mikaelek

|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 00:57 Temat postu: |
|
|
| gudos napisał(a): | | Ryszard N. napisał(a): | | Tusik, rozumiem że prośbę swoją kierujesz do osób które BRAŁY UDZIAŁ W BIEGU. W innym razie było by to zwykłe oszustwo a tego byś oczywiście nie chciał. |
Ryszard, myślę, że niekoniecznie, bo na tym polega głosowanie na mp.
Pisze o tym sam organizator głosowania Michał Walczewski:
| Cytat: | Apelujemy oczywiście do wszystkich osób biorących udział w głosowaniu - chodzi nam o możliwie rzetelne wybory, dlatego też proszę nie kierować się jako jedynym kryterium tym, czy osobiście było się na danej imprezie. Jakość zawodów nie zależy wszak od frekwencji. Jednocześnie w każdym przypadku należy pamiętać, że wielkość przedsięwzięcia też ma znaczenie - złożoność organizacyjna zawodów na 200 osób jest znacząco inna niż na dwa tysiące.
W oddawaniu głosów dopuszczamy, wręcz polecamy, kierowanie się opiniami swoich znajomych - wszak nie każdy z nas miał możliwość uczestnictwa w każdej z nominowanych imprez! |
|
Dla mnie te zasady są nie zrozumiałe i w zasadzie nie mam pojęcia czemu to ma służyć. Równie bzdurny jest system oceny biegów. Wazeliny w tym tyle że się robi jakoś dziwnie,...Oczywiście jest pewien odsetek biegaczy którzy w sposób konstruktywny potrafią ocenić imprezę z pożytkiem dla społeczności biegowej. Obecny system oceny nie posiada jasno zdefiniowanych kryteriów w związku z tym te oceny w moim przekonaniu nie są warte funta kłaków i nic pozytywnego nie wnoszą do sprawy. Powiem więcej, są wręcz szkodliwe i pewną klamrą spinają wokół sprawy towarzystwo wzajemnej adoracji. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 08:21 Temat postu: |
|
|
Twój punkt widzenia - masz do tego prawo. Nie wyciągaj jednak tak ciężkiej broni na organizatora głosowania, bo to nie jest prawda z tą "szkodliwością" czy z "wzajemną adoracją". _________________ www.forrest.limanowa.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 01:05 Temat postu: |
|
|
nowa książka o bieganiu ze zdjęciem z "Limanowa Forrest"
Miło mi poinformować, że znana trenerka w dziedzinie treningów indywidualnych - pani Eva Wosko-Conrads, w swojej nowo wydanej książce o bieganiu, pn. "Zacznij BIEGAĆ!" /Marsz, bieg, zawody, maraton/ wykorzystała zdjęcie ze startu z naszego biegu "Limanowa Forrest" na okładce swojej książki.
Fotka poniżej :=>
/foto: Kuba Toporkiewicz, Limanowa/ _________________ www.forrest.limanowa.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 00:55 Temat postu: |
|
|
Debiut Organizacyjny Roku 2009 - dla LIMANOWA FORREST
Po tygodniowym głosowaniu, które trwało na łamach portalu o tematyce biegowej "MaratonyPolskie.PL" od 1 do 8 listopada 2009 roku, wybierane były biegi sezonu 2009.
Kilka minut temu zostały ogłoszone wyniki... W głosowaniu udział wzięło 860 osób.
Konkurencja była bardzo mocna. Wśród nominowanych do "Debiutu Roku 2009" było 9 biegów:
- I. Maraton Karkonoski
- I. Silesia Marathon
- I. Półmaraton Bytomski
- I. Półmaraton Archeologiczny o Róg Wikinga
- I. Bieg Pustynny Pustynna 10
- I. Świdnicki Bieg Dekoria
- I. Bieg Częstochowski
- I. Bieg Unia na 5
- I. Limanowa Forrest
Najwięcej punktów zdobyły Karkonosze i Limanowa.
A zatem, tytuł: DEBIUT ORGANIZACYJNY ROKU 2009 powędruje do organizatorów: I. Maraton Karkonoski i I. Limanowa Forrest !!
Gratulacje wszystkim współpracownikom za wspaniałą robotę na medal!!!
Uroczyste rozdanie certyfikatów odbędzie się podczas Konferencji Polskiego Stowarzyszenia Biegów w Jarosławcu (20-22 listopada 2009).
Ostatnio zmieniony przez Tusik dnia Wto Gru 08, 2009 19:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 19:01 Temat postu: |
|
|
Po otrzymaniu nagrody "Najlepszy DEBIUT ROKU 2009 w Polsce" - od serwisu biegowego: "MaratonyPolskie.PL", nasz Bieg Górski Anglosaski LIMANOWA FORREST otrzymał kolejny tytuł...
Został nagrodzony jako NAJLEPSZY BIEG GÓRSKI odznaką
"Brązowa Kozica 2009" - od portalu: "Biegi Górskie.PL".
Z wielką przyjemnością informuję, że w uzasadnieniu napisano:
"Dla uhonorowania świetnej organizacji, wspaniałego klimatu imprezy i trudu wniesionego przez organizatorów w przygotowania zawodów na najwyższym poziomie".
Już teraz zapraszam na: II. LIMANOWA FORREST, który obędzie się w dniach 3-4 lipca 2010 (sobota-niedziela). Jednocześnie, GRATULUJĘ wszystkim, którzy nas wsparli - szczególnie współorganizatorom, Urzędowi Miasta, Urzędowi Gminy i Starostwu Powiatowemu oraz sponsorom.
Jednocześnie proszę w/w urzędy oraz potencjalnych współorganizatorów i sponsorów o dużo większe wsparcie finansowo-materialne na drugiej edycji, bowiem impreza zapowiada się bardzo duża! Zjedzie do nas cała Polska biegaczy ulicznych i górskich - jesteśmy teraz bardzo znani. Liczba chętnych zawodników moze dojść nawet do ponad 1000. Jeśli zrobimy Z TEGO POWODU limit startujących zawodników, to liczba 500 zawodników będzie również WIELKIM PRZEDSIĘWZIĘCIEM ORGANIZATORSKIM!
Jeszcze raz, dziękuję bardzo za pomoc - wszystkim!... począwszu od wolontariuszy i kibiców, po sponsorów i współorganizatorów oraz głosujących na nasz bieg włącznie!
Mateusz Wroński - Tusik
 _________________ www.forrest.limanowa.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Biker Czasami pogadam
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Gru 09, 2009 16:26 Temat postu: |
|
|
| Biker napisał(a): | | Tusik gratki, postaram się tam zawitać w 2010. |
Witaj Mabole!
- liczę bardzo na koleżanki i kolegów z Teamu. Mam zamiar zrobić coś w rodzaju mistrzostw Teamu.
btw:
Gdyby czasem jakaś grupa chciała zrobić sobie swoje mistrzostwa podczas "II. Limanowa Forrest", to jestem jak najbardziej otwarty na propozycje! 
Ostatnio zmieniony przez Tusik dnia Sro Gru 09, 2009 16:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Machnaś Lubię sobie pogadać

Dołączył: 31 Lip 2009 Posty: 679 Skąd: Chotomów - Warszawa-Bemowo
|
Wysłany: Sro Gru 09, 2009 16:29 Temat postu: |
|
|
Jak pisałem wcześniej z okolic Warszawy ruszy do Was 4-5 osób z nowej grupki biegowej - Grupa Biegowa CHTMO. I mam pytanie gdzie najlepiej rezerwować sobie nocleg z soboty na niedzielę? Czy "miejscowi" coś polecą gościom ?? _________________ http://machnas.ubf.pl NAJPIERW BYŁ BIEG, A DOPIERO PO NIM TOWARZYSZĄCY MU BYT, KTÓRYM PRZYPADKOWO BYŁEM JA, BIEGNĘ, WIĘC JESTEM MURAKAMI
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Gru 09, 2009 16:34 Temat postu: |
|
|
| Machnaś napisał(a): | Jak pisałem wcześniej z okolic Warszawy ruszy do Was 4-5 osób z nowej grupki biegowej - Grupa Biegowa CHTMO. I mam pytanie gdzie najlepiej rezerwować sobie nocleg z soboty na niedzielę? Czy "miejscowi" coś polecą gościom ?? |
- tak, gdy pojawi się Regulamin - myślę, że jeszcze tej zimy... tam napiszę o noclegach, które będą mieścić się w centrum Limanowej. A gdyby ktoś chciałby za darmo, to będą w szkole (na własnym śpiworze i karimacie) - co więcej: w szkole będzie można skorzystać z noclegu za darmo! - to jedyna okazja, zwłaszcza dla biegaczy z daleka na dłuższy i tani pobyt i... wystartować w 2 biegach, bowiem w sobotę będzie kameralny, towarzystki półmaraton! Na drugi dzień, w niedzielę, oczywiście bieg główny. Zachęcam!  _________________ www.forrest.limanowa.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 02:49 Temat postu: |
|
|
Kolejny sukces!
Po 2 certyfikatach za DEBIUT ROKU 2009 (od: MaratonyPolskie.PL) i NAJLEPSZY BIEG GÓRSKI - "Brązowa Kozica" (od: BiegiGórskie.PL) - tym razem zostaliśmy docenieni przez Miasto Limanowa:
Nasz: "I Międzynarodowy Bieg Górski LIMANOWA FORREST" dostał tytuł IMPREZA ROKU 2009. _________________ www.forrest.limanowa.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 03:50 Temat postu: |
|
|
NOCLEGI NA "II. LIMANOWA FORREST", 3-4 LIPCA 2010
(z soboty na niedzielę - oraz w inne wybrane dni...)
1. Pokoje z soboty na niedzielę 3-4 lipca 2010 roku:
Internat - Zespołu Szkół Technicznych i Ogólnokształcących
im. Jana Pawła II, 34-600 Limanowa, ul. Zygmunta Augusta 8 (ulica na której mieszkam)
tel/fax: (018)3372602
Internat ten dysponuje 90 miejscami w większości 4-osobowych pokojach.
- koszt od 1 osoby to: 17 zł. za dobę.
- łazienka i prysznice na korytarzu (ciepła woda)
- wyżywienie: możliwość wykupienia na miejscu na stołówce Internatu dowolnego posiłku (niedrogo)
- za miesiąc uruchomię zapisy internetowe (oraz nową stronę internetową!) i tam w zapisach będzie można zaznaczyć nocleg w Internacie na jak długo i na kiedy.
- wstępnie wynająłem cały Internat: czyli na 90 osób... zatem przyjeżdżajcie i zapełniajcie pokoje!!!
2. Pokoje z soboty na niedzielę 3-4 lipca 2010 roku:
Sala gimnastyczna - Zespołu Szkół Samorządowych nr 1 w Limanowej
34-600 Limanowa, ul. Marii Konopnickiej 4 jest (to Szkoła w samym centrum Limanowej, w której będzie mieścić się siedziba biura zawodów dn. 3-4 lipca br. oraz prysznice i szatnia po biegu, posiłek po biegu, depozyt, itp. – tuż przy Starcie i Mecie).
- UWAGA! Bardzo dobra wiadomość: będzie można w tej Szkole spać za darmo aż 3 noce! (z piątku na sobotę, z soboty na niedzielę, z niedzieli na poniedziałek, w dniach: 2-5 lipca br.)
- spanie na własnych karimatach i we własnych śpiworach na podłodze
- za darmo
- 2 łazienki i prysznice na korytarzu (ciepła woda)
- wyżywienie: we własnym zakresie – 50 metrów od Szkoły bar „Jackówka” (który zrobi nam pyszny „kapuśniak” po biegu w niedzielę).
- za miesiąc uruchomię zapisy internetowe (oraz nową stronę internetową!) i tam w zapisach będzie można zaznaczyć nocleg na jak długo i na kiedy (TO JEST TA SAMA SZKOŁA CO W ZESZŁYM ROKU!).
* obie szkoły oddalone od siebie 700 metrów!
"PASTA PARTY" ODBĘDZIE SIĘ (w sobotę - po sobotnim biegu!) W TEJ DRUGIEJ SZKOLE, GDZIE BĘDZIE MIEŚCIĆ SIĘ BIURO ZAWODÓW!!!... chyba że przyjedzie Was już sporo osób w piątek - na sobotni dłuższy bieg, to też wymyślimy coś do jedzenia jako piątkowe "pasta party"...  _________________ www.forrest.limanowa.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 10:49 Temat postu: KS Limanowa Forrest |
|
|
KS Limanowa Forrest
Pragnę poinformować, że od wczoraj, zarówno organizatorzy II. LIMANOWA FORREST i innych organizowanych przez nas (lub wspieranych przez nas) imprez kulturalno-sportowych, jak i sami startujący zawodnicy na różnych zawodach - oficjalnie już reprezentujemy Klub Sportowy "Limanowa Forrest", który posiada osobowość prawną.
Cieszę się bardzo, że udało się nam założyć ten klub. Mam nadzieję, że nasze dalsze działania będą nadal szły w dobrym kierunku.
O naszych działaniach będę informował na bieżąco - cały czas pracujemy nad dopinaniem spraw organizacyjnych związanych z imprezą dla Was (LIMANOWA FORREST - 3-4 LIPCA), kochani sportowcy! _________________ www.forrest.limanowa.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 23:20 Temat postu: |
|
|
Oto króciutka, jednozdaniowa "preambuła" Statutu nowopowstałego Stowarzyszenia Kultury Fizycznej "Limanowa Forrest":
"Zachęceni sukcesem I Biegu Górskiego „Limanowa Forrest”, który został zorganizowany przez nieformalną grupę – zarówno aktywnych sportowców, jak i osób nie związanych bezpośrednio ze sportem, lecz popierających tego typu pozytywne inicjatywy aktywizujące wielu ludzi na różnych płaszczyznach, współpracujących ze sobą na zasadach równości i wzajemnego poszanowania, przy życzliwym wsparciu władz samorządowych, jednostek organizacyjnych, podmiotów gospodarczych i osób prywatnych, w głębokim przekonaniu, że można i trzeba bezinteresownie robić coś dobrego dla Mieszkańców naszego Regionu oraz jego rozwoju i promocji, postanawiamy sformalizować swoje działania przez powołanie do życia Stowarzyszenia."
 _________________ www.forrest.limanowa.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|