FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Miofibrylla przyszła powiedzieć cześć :)
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu       Forum biegajznami.pl Strona Główna -> Centrum powitań i strefa dla początkujących
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
miofibrylla
Chcę z Wami pogadać!

PostWysłany: Sob Lut 06, 2010 00:37    Temat postu: Miofibrylla przyszła powiedzieć cześć :) Odpowiedz z cytatem

Przyszłam się przywitać i jakoś dać się poznać tak więc... Moje pierwsze spotkanie z biegaczami, zawodami, imprezami biegowymi wzięło się z wielkiej chęci kibicowania przyjacielowi który w nich startował. Przyglądałam się wyczynom zawodników pokonujących własne słabości na różnych dystansach włącznie z maratonem i nagle... taka myśl - a dlaczego nie ja??? Prawdziwa przygoda z bieganiem zaczęła się w 2008 roku. Trwała kilka miesięcy w ciągu których zaliczyłam jeden start INTERRUN w Krakowie . Potem przerwa na dzidziusia i ponowny powrót do biegania. Był on możliwy dzięki przyjacielowi, który jest wytrawnym biegaczem i dopingował mnie z całych sił. Dystans 5 km był dla mnie wielkim wyczynem  a, że kocham Kraków więc zaakcentowałam swój powrót do biegania Sylwestrowym Biegiem Radości 2009. Było cudownie i zmobilizowało do dalszych treningów. Biegam (na ile pozwala mi mój mały skarb) 2 lub 3 razy w tygodniu minimum 5 km. Czy to nie za mało by w kwietniu wystartować w Częstochowie na 10 km? – może (ale już jestem zapisana  ). Jednak wiosna nadchodzi i mam nadzieję, że moje treningi będą wyglądały inaczej. Może trochę późno (39 lat to już trochę) dołączyłam do grona ludzi, którzy zamiast siedzieć przed telewizorem wolą się ruszać  jednak sądzę, że lepiej późno niż wcale. Dystans 10 km dla wielu z Was to pestka dla mnie to będzie wyzwanie i mam nadzieję, że na tym forum zawsze znajdę wsparcie. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

szymczes
Lubię sobie pogadać

PostWysłany: Sob Lut 06, 2010 10:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cześć.

To prawda, że dystans 1o kmów dla wielu z nas to pestka, jednak również dla wielu z nas to szczyt;)

jesli chcesz się przygotować do biegu na dychę, to polecam stopniowo po troszku zwiększać dystans na treningach, tak, aby przynajmniej raz przed zawodami zrobić dychę.

Np jeden bieg w tygodniu wydłuż sobie o 1 km więcej od najdłuższego biegu z zeszłego tyg. Wink.

Witam na forum i życzę utrzymania zapału do biegania Smile))
10km - 00:46:05 (VI Maniacka 10 POZ)
21km - 01:43:51 (Półmaraton Pobiedziska)
42,2km - 04:57:02 (XVI Energa Maraton Solidarności)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

miofibrylla
Chcę z Wami pogadać!

PostWysłany: Sob Lut 06, 2010 11:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo dziękuję za podpowiedź wszystkie uwagi są cenne Smile Właśnie wychodzę pobiegać, piękna pogoda więc będzie się rewelacyjnie trenowało Smile oczywiście założenie -wydłużenie czasu i dystansu. Pozdrawiam.

Tete
Spróbuj mnie przegadać!

PostWysłany: Sob Lut 06, 2010 12:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam - pozdrawiam - powodzenia i wytrwałości życzę Very Happy Czekamy na Ciebie w Częstochowie Laughing
Co do wieku: przecież młoda z Ciebie Dziewczyna Very Happy masz dopiero niecałe dwadzieścia lat Laughing ( na jedną nogę ) Wink
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  

jacher
Bywa, że się odezwę

PostWysłany: Sob Lut 06, 2010 21:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj i powodzenia!

Wspomniany przez Ciebie krakowski Interrun 2008 był również i moimi pierwszymi zawodami .. i tak krok po kroczku się człowiek wkręca.

Planów na 10km znajdziesz w sieci dowolna ilość ... najważniejsze to obrać sobie jakiś cel.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  

miofibrylla
Chcę z Wami pogadać!

PostWysłany: Sob Lut 06, 2010 23:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

:D cieszę się, że dostałam tu od Was kilka fajnych zdań. To prawda, że ważne jest aby obrać sobie jakis cel. Szkoda, że miałam długą przerwę bo moja kondycja byłaby znacznie lepsza no ale coś za coś. Ważne, że wracam do biegania które jest dla mnie jednocześnie jak narkotyk i lekarstwo. Wciąga i pomaga. Poprawia humor i dodaje energii (zwlaszcza przy mojej siedzącej pracy). Nawet dla biegania zrobiłam coś czego nie dokonałam od 20 lat :D nienawidzę czapki :D a przy obecnej aurze jest konieczna więc ją założyłam. Bieganie zmienia ludzi. Ja jestem na etapie fascynacji :D

Sopel
Mikaelek

PostWysłany: Nie Lut 07, 2010 18:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj na forum i trwaj jak najdłużej w tej fascynacji:) a niedługo na pewno zobaczymy się na jakimś maratonie Smile

http://www.sobczake.home.pl/NOWOSC__Profesjonalny_Krem_do_stop-281.html

http://www.sobczake.pl/
BROOKS,Kalenji,eMMe, i inne..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  

Melody'ja
Wolny Strzelec

PostWysłany: Nie Lut 07, 2010 19:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

39 lat to bardzo dobry wiek, wiem coś o tym. Witaj i trzymaj się swoich celów!

~ Laski Kabackie ~
Powrót do góry

djjack
Bywa, że się odezwę

PostWysłany: Nie Lut 07, 2010 20:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam i pozdrawiam życze wytrwałosci Very Happy
Powrót do góry

bulbon
Chcę z Wami pogadać!

PostWysłany: Nie Lut 07, 2010 21:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej miofibrylla!
Miło słyszeć że ktoś ma podobne plany do moich! Smile
Ja zaczęłam ten rok biegiem WOŚP "Policz sie z cukrzycą" na 5 km a ostatnio zapisałam się na 10km w kwietniu w Raszynie - i mam nadzieję że sobie poradzę. Teraz biegam 2x w tygodniu po 30-40 minut co daje jakieś 6km (chyba ze google kłamie) a w weekend postanowiłam robić jedna dłuższą wyprawę tak by stopniowo dociągnąc do tych dziesięciu lub więcej. Smile
Powodzenia, może się kiedyś spotkamy na jakichś zawodach! Smile

kolor70
Mikaelek

PostWysłany: Nie Lut 07, 2010 21:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witamy biegaczkę z Polski Południowej Wink

Po tej samej stronie lustra
Powrót do góry

Jacek Dziekonski
Niezły ze mnie gaduła

PostWysłany: Nie Lut 07, 2010 22:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

39 lat? REWELKA. Przepiekny wiek!
Trzymam kciuki za wytrwalosc w bieganiu. Pamietam jak prawie juz trzy lata temu zaczynalem, jak sie cieszylem gdy udawalo mi sie utrzymac bieg ciagly przez 10 minut. Potem pierwsze starty, 5km i po kolejnym miesiacu 10km. Zycze Ci aby te 10km stanowily preludium do dlugiej przygody z bieganiem, pelnej radosci i usmiechu.

ROK 2010: 1601 km + 14 innych treningów
w tym biezacy miesiac - wrzesien 2010 : 48km i 0 innych treningow.
Powrót do góry

tomir
Niezły ze mnie gaduła

PostWysłany: Wto Lut 09, 2010 20:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajjj Laughing Laughing Laughing
Powrót do góry

miofibrylla
Chcę z Wami pogadać!

PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 00:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam nadzieję, że moja fasynacja i radość to dopiero poczatek do pięknych chwil związanych z bieganiem. Jak dotąd najdłuższy czas jaki udało mi się wybiegać bez odpoczywania i marudzenia Smile to 53 minuty liczę że pomalutku będzie się wydłużać . Mam nadzieję, że spotkamy się na jakimś starcie i że dotrę do mety Very Happy .
Bulbon- nasze treningi wyglądają podobnie.
Kolor70-racja z Polski Południowej
Pozdrawiam .

jamjest
Spróbuj mnie przegadać!

PostWysłany: Pią Lut 12, 2010 22:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i ja tez witam Wink

W pierwszym poscie napisalas ze dla wielu z nas 10km to pestke, no i slusznie ale trzeba pamietac jedno. Dla kazdego z nas na poczatku 10km nie bylo pestka Smile Kazdy mial podobne poczatki. Chyba malo kto z marszu przebiegnie maraton czy chociazby polowke. Moje pierwsze zawody dlugodystansowe byly po roku wczesniejszego biegania Smile Moglem wczesniej ale tak jakos wyszlo. Pamietaj ze stopniowo ale do celu Exclamation Wytrwalosci Ci zycze, a jak Cie spotka jakis dol biegowy i niechec to pisz nam o tym, zawsze sobie pomagamy dobrym slowem i nietylko Smile Z nami nie zginiesz Wink

3maj sie Exclamation

Podarujmy 10gr- ZOBACZ!!!
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum biegajznami.pl Strona Główna -> Centrum powitań i strefa dla początkujących Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: