|
|
|

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
PiotrekMarysin Lubię sobie pogadać

|
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 14:24 Temat postu: |
|
|
| Wojciech Wanat napisał(a): | | To czego mi bardzo brak w Warszawie to "kiboli" imprezy, którzy są na przykład Poznaniu. Takich ludzi którzy zakrzyczą na forum każdą krytykę - nie było picia na trasie do tych którzy biegli wolniej - nie szkodzi, takie rzeczy to nie problem, po depozyt pół godziny kolejki - co za problem, można pogadać albo zostawić rzeczy w samochodzie. Osób które bezwarunkowo identyfikują się z imprezami. |
Może to właśnie kwestia komercyjnego charakteru imprezy?
"Fundacja" traktuje biegaczy jak klientów, którzy mają przynieść maksymalny zysk, to w zamian oni, za swoje pieniądze dużo wymagają? _________________ KS ENTRE.PL Team
IM2010
Natural Power |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wojciech Wanat Lubię sobie pogadać
|
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 09:22 Temat postu: |
|
|
Patrzyłem na to z obu stron i nie mam takiego wrażenia. Myślę że to raczej ileś osób chce to tak widzieć. Jeden z moich byłych sąsiadów zaczynający rozmowy o warszawskich imprezach od zdania "Ten ch.. Tronina co to chce się na biegaczach dorabiać..." jest tego dobrym przykładem. W sumie nie wyobrażam sobie dyrektora Rajewskiego czy Kaczmarka ładującego o północy po imprezie ciężarówki ze sprzętem. Jeszcze dwa lata temu ten ch... Tronina tak robił. Ale tego nie widać, bo po imprezie ludzie wracają do domu.
Marek z Alą może nie potrafią tego pokazać, ale zdecydowanie bardziej kochają imprezy które robią niż się to wydaje, niż potrafią to okazać.
Ale na szczęście mamy wszyscy prawo do własnych opinii, spojrzeń na to samo. Ja muszę mieć pozytywne nastawienie do imprez Fundacji, choćby z powodu numerów startowych z 2006 roku. _________________ http://berliny.blox.pl/html |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PiotrekMarysin Lubię sobie pogadać

|
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 13:04 Temat postu: |
|
|
Ja oczywiście patrzę tylko z jednej strony.
Być może Twój sąsiad tak chce na to patrzeć. Ja nie. Zawsze staram się dostrzegać pozytywy, nawet jak mnie coś wkurza. W tym przypadku trudno mi je jednak dostrzec.
Zauważam pewną korelację pomiędzy oceną biegu, a wpisowym. Te tańsze biegi są często robione z potrzeby wewnętrznej organizatorów i chęci dania uczestnikom jak najlepszej zabawy biegowej.
Jeśli jednak "drogi" bieg nie oferuje nic więcej, to ewidentnie świadczy to o jego komercyjnym charakterze. Osobiście nie mam nic przeciwko temu, ale zazwyczaj takie biegi organizują spółki prawa handlowego, a od fundacji oczekujemy raczej tego, że zrobi coś taniej, umożliwi biegaczom np tańszy start. W tym przypadku mamy jednak odwrotną sytuację.
Problem z MW polega również na zapraszaniu na zawody 3 garnituru światowych biegaczy i obciążanie tym kosztem startujących.
Zapytaj na mecie każdego kończącego kto wygrał rok wcześniej? 99% nie będzie wiedziało, bo ich to nie obchodzi, a dodatkowo są to zupełnie nieznane nazwiska. Ludzie biegają maratony i połówki dla siebie.
W dodatku FMW funduje nam "odwrotny efekt skali". Im więcej biegaczy, tym więcej muszą zapłacić...!!!??? _________________ KS ENTRE.PL Team
IM2010
Natural Power |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wojciech Wanat Lubię sobie pogadać
|
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 19:09 Temat postu: |
|
|
Sporo jakości jednak jest - Biuro w którym nie czekasz w kolejce, to samo z depozytem. Dobrze zorganizowane strefy startowe, miejsce startu i mety jak z bajki, co jest ważne z punktu widzenia popularyzacji. Trasa z ciekawą oprawą i bardzo ładna. Dobrze zorganizowane wodopoje
Ta część typowo biegowa w porządku. Brak gadżetów - może, ale akurat mnie to cieszy.
Jasne że wolałbym żeby było taniej, ale jest jak jest. Wiem jak się zarabia w Fundacji i wiem jak z niej żyją szefowie i mity o ogromnych z tego dochodach jest bajką. O ile na małą imprezę można upiec ciasto w domu i zrobić ją dzięki pomocy grupki zapaleńców, to w Warszawce na 2 - 3 tysiące już nie. Różnica między MOSiRem a FMW jest jedna- w Fundacji nie można iluś rzeczy zrobić na koszt miasta i nie może zabraknąć pieniędzy. Kasa musi się zgadzać.
A elita - bez niej znacznie trudniej o sponsorów (w tym roku ma to być czołówka z Polski i bardzo dobrze). Bo dla sponsorów ważna jest liczba notatek prasowych. A gazety nie napiszą o Wanacie, napiszą o Smalcu, Giżyńskim i Sobańskiej. W sumie wychodzi na plus - z elity jest więcej zysku niż strat. Inaczej nikt na świecie by nie zapraszał elity. _________________ http://berliny.blox.pl/html |
|
| Powrót do góry |
|
 |
darek284 Spróbuj mnie przegadać!

|
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 10:59 Temat postu: |
|
|
Bardzo przepraszam, ale ja czytałem w gazecie o Wanacie, zresztą całkiem długi artykuł
Wspólnie z rodziną zacisnąłem pasa i udało nam się uskładać na 3 wpisowe.
Bo trzeba Wam wiedzieć mili biegacze, że są na świecie rodziny biegające i koszt takiej zabawy mały nie jest. Ale jak się lubi co się robi, to ból z powodu wydanych pieniędzy jest mniejszy.
80 PLN za 21 km po pięknej Warszawie, to nie jest cena wygórowana.
Cieszcie się ludzie, że nie wszyscy musicie płacić za udział rodziny w imprezie triathlonowej. To dopiero są koszty  _________________ Pozdrawiam
Darek
Strona Domowa DAR |
|
| Powrót do góry |
|
 |
seb. Spróbuj mnie przegadać!

|
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 16:15 Temat postu: |
|
|
| darek284 napisał(a): | | 80 PLN za 21 km po pięknej Warszawie, to nie jest cena wygórowana. |
Przychylam się do tego zdania. Mam wrażenie, że to jednak Warszawa jest droga, a nie Tronina pazerny. Organizacja imprez Fundacji MW jest bez zarzutu i mile wspominam biegi w stolicy. Poza tym, nie oszukujmy się - skończyła się era biegów za przysłowiowe 10 zł.
darek284, lobbuj za wprowadzeniem tańszego wpisowego "rodzinego"
W tym roku 28.03 jednak pojadę do Bydgoszczy jako kibic.
pozdrowienia _________________ www.bieganie.torun.pl
10 km - 6. Nocny Bieg Świętojański Gdynia 19.VI.2010 - 38:39
21,1 km - 4. Carrefour Półmaraton Warszawski 29.III.2009 - 1:26:43
42,2 km - 27. Wrocław Maraton 13.IX.2009 - 3:12:30 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
slaszLDR Niezły ze mnie gaduła

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 22:25 Temat postu: |
|
|
[quote="seb."] | darek284 napisał(a): |
pozdrowienia |
też uważam że 20EUR jest OK, już niedługo nie będzie tak tanio
Sebastian, w tym roku też 28.03 jestem w Bydgoszczy jako kibic. Może uda się wyminić dwa słowa a nawet piwko jakieś ???
Z tego też powodu z wiosennych połówek biegnę 15km w Kołobrzegu  _________________ Kto chce szuka sposobu, kto nie chce szuka powodu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sylw3g Czasami pogadam
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 22:51 Temat postu: |
|
|
no koledzy i kolezanki juz niewiele zostalo do startu ) doszlifowac forme! Ktos sie wybiera na 1.30 ;]? _________________ 5km 22min12sec
10km 46min06sec
15km 1h14min14sec
21.1km 1h45min18sec
42.2km 4h58min43sec |
|
| Powrót do góry |
|
 |
miszpa Czasami pogadam
|
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 14:15 Temat postu: |
|
|
Start opłacony!
Co do przygotowań, to "idą jak po grudzie... śniegu". Przez tę aurę tylko OWB i WB. Ślisko jak diabli - strach pobiec coś szybciej.
Tak monotonnych przygotowań do startu jeszcze nie miałem  _________________ IV PMW 2009 - 1:28:57
XXXI MW 2009 - 3:25:00
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sylw3g Czasami pogadam
|
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 17:35 Temat postu: |
|
|
to prawda ale takie same warunki mieli wszyscy po prostu bedzie ciezej o zyciowki po takim okresie przygotowawczym _________________ 5km 22min12sec
10km 46min06sec
15km 1h14min14sec
21.1km 1h45min18sec
42.2km 4h58min43sec |
|
| Powrót do góry |
|
 |
miszpa Czasami pogadam
|
Wysłany: Sro Lut 17, 2010 14:06 Temat postu: |
|
|
Na stronie organizatora można obejrzeć "koszulkę techniczną", którą można zamawiać za dodatkową opłatą.
Według mnie, wygląda ciekawie. Szkoda, że zdjęcie zamieszczono dopiero teraz. Jakbym mógł obejrzeć je wcześniej (jak dokonywałem rejestracji) to zaznaczyłbym, że chcę ją kupić. Teraz, już jest za późno - zarejestrowany i opłacony.
Czy będzie można kupić koszulki w dniach i w godzinach otwarcia biura zawodów? _________________ IV PMW 2009 - 1:28:57
XXXI MW 2009 - 3:25:00
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wasyl Spróbuj mnie przegadać!

|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 15:44 Temat postu: |
|
|
| seb. napisał(a): | | darek284 napisał(a): | | 80 PLN za 21 km po pięknej Warszawie, to nie jest cena wygórowana. |
Przychylam się do tego zdania. Mam wrażenie, że to jednak Warszawa jest droga, a nie Tronina pazerny. Organizacja imprez Fundacji MW jest bez zarzutu i mile wspominam biegi w stolicy. Poza tym, nie oszukujmy się - skończyła się era biegów za przysłowiowe 10 zł.
darek284, lobbuj za wprowadzeniem tańszego wpisowego "rodzinego"
pozdrowienia |
Sebasianie...
Wawa już nie jest najdroższym miastem w kraju.Stał się nim Poznań.
Temat ceny zostawiam w spokoju,bo to wolny wybór i basta.
Jednak patrząc z boku,nawet jeżeli obecnie nie biegam,to w dołku ściska na tą wojne poznansko-warszawska.Szabelką w tej wojence stal sie termin.
Drodzy Organizatorzy...sa tez ludzie ,ktorych temat wpisowego nie interesuje-bo maja wolny wybor.Z terminem juz jest gorzej.
Male biegi moga sie tlumaczyc..coraz wiecej biegow,coraz mniej miejsca na jakies ruchy.Jednak oba te polmaratony sa waznymi biegami z zalozenia.Z resztą sami wiecie to lepiej ode mnie:) _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sylw3g Czasami pogadam
|
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 02:13 Temat postu: |
|
|
niech to szlag... zlapalo mnie przeziebienie. Jezeli to rozlozy cale moje zimowe przygotowania w morzie,sniegu i z lodem na chodnikach to sie zdenerwuje _________________ 5km 22min12sec
10km 46min06sec
15km 1h14min14sec
21.1km 1h45min18sec
42.2km 4h58min43sec |
|
| Powrót do góry |
|
 |
seb. Spróbuj mnie przegadać!

|
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 11:15 Temat postu: |
|
|
| wasyl napisał(a): | Sebasianie...
Wawa już nie jest najdroższym miastem w kraju.Stał się nim Poznań.
Temat ceny zostawiam w spokoju,bo to wolny wybór i basta.
Jednak patrząc z boku,nawet jeżeli obecnie nie biegam,to w dołku ściska na tą wojne poznansko-warszawska.Szabelką w tej wojence stal sie termin.
Drodzy Organizatorzy...sa tez ludzie ,ktorych temat wpisowego nie interesuje-bo maja wolny wybor.Z terminem juz jest gorzej.
Male biegi moga sie tlumaczyc..coraz wiecej biegow,coraz mniej miejsca na jakies ruchy.Jednak oba te polmaratony sa waznymi biegami z zalozenia.Z resztą sami wiecie to lepiej ode mnie:) |
Dwa lata temu byłem w Poznaniu, rok temu w Warszawie, a w tym roku jadę do... Bydgoszczy.
Wszyscy jak ognia unikają Wielkanocy - w Niemczech sobotni Paderborner Osterlauf to jedna z najbardziej prestiżowych imprez, poguglajcie sobie chociaż wyniki za zeszły rok. No przecież można wziąć święconkę pod pachę i jechać na bieg. A w Polsce tylko to odkurzanie i odkurzanie...  _________________ www.bieganie.torun.pl
10 km - 6. Nocny Bieg Świętojański Gdynia 19.VI.2010 - 38:39
21,1 km - 4. Carrefour Półmaraton Warszawski 29.III.2009 - 1:26:43
42,2 km - 27. Wrocław Maraton 13.IX.2009 - 3:12:30 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jacek1209 Chcę z Wami pogadać!
|
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 15:16 Temat postu: |
|
|